Oleándole és un col·lectiu que associa dos estils de música d'arrels profundes: el jazz i el flamenc. En aquest espectacle, el cant i el ball flamencs dialoguen amb la improvisació jazzística, i cadascú beu la font de l'altre en una simbiosi poderosa i creativa.
També és la trobada d'alguns dels millors artistes de jazz i de flamenc de Barcelona. Aquests artistes amb solvència contrastada i de llarga trajectòria, amb projectes personals, acudeixen a Oleándole per eixamplar els seus registres, atrets per aquesta aventura de música lliure i gratificant.
Oleándole, a més de les seves composicions originals, adapta als ritmes flamencs estàndards de jazz, música de pel·lícules, cançons soul i pop, alternant-les amb el cant i el ball de pur flamenc, creant una “fissió” de gèneres original, virtuosa i joiosa.
Oleándole és un grup de flamenc jazz fundat i liderat pel percussionista i compositor Ramón Olivares, figura emblemàtica de l'escena de Barcelona. Està format per alguns dels millors músics dels dos mons, jazz i flamenc, que han adherit al seu projecte.
Oleándole interpreta estàndards de jazz o de música popular, en clau flamenca, és a dir adaptant als pals flamencs: soleá, seguiriyas, buleria o tanguillo, grans temes d'altres autors per donar-los un aire totalment nou. La proposta d'Oleándole és una nova i original aportació a la fusió d'ambdues músiques, que ja té una llarga tradició, però que mai no havia estat destil·lada amb aquesta profunditat i “know how”.
Per a aquest espectacle homenatge a Wayne Shorter, un dels millors compositors vius del jazz contemporani, el grup ha seleccionat set de les seves composicions, més un original de Ramon Olivares, i els sotmet a una magnífica interpretació, innovadora i personal.
El projecte reuneix més de 30 intèrprets, alguns molt reconeguts de l'escena del jazz flamenc, com Jorge Pardo (última gira de Chick Corea) i Carles Benavent, integrants durant anys del sextet de Paco de Lucía, nous talents com el guitarrista Marc López, Juan José Villar (de la dinastia flamenca dels Villar) o Luis de la Fefa, cantaor de gran hondura, juntament amb altres solistes de l?òrbita del jazz com Albert Bover, Benet Palet, el gran guitarrista Jordi Bonell, el saxofonista Martí Serra, i així fins a una trentena d?artistes contribueixen, amb aquest homenatge a Wayne Shorter, a obrir una nova via del flamenc jazz.
Notable és també la feina dels arranjadors, cinc en aquest disc: Jordi Gaspar, Narcís Vidal, Lluc Casares, Josep M Durán i el gran Joan Albert Amargós, gran coneixedor del flamenc gràcies als seus treballs amb Camarón de la Isla i Miguel Poveda per exemple, i que amb les seves orquestracions creen un marc tímbric de caràcter orquestral.
"Wayne Shorter goes flamenco" és una suma fenomenal de talents que, fruit d'un gran treball col·lectiu, ens lliuren una relectura d'aquestes peces de Shorter, que des d'ara escoltarem d'una manera diferent.