La Nit

Jordi Gaspar presenta “La Nit” , segon treball en solitari .


La Nit(Jordi Gaspar) – LA NIT


“La Nit” és música composta per a l'obra de teatre “Un dia d’aquests”
El resultat és una col · lecció de músiques que fan referència unes a altres, lligant les 5 històries que conformen l'obra de teatre per temàtica i per estar interpretades amb el baix acústic.

La portada, una foto d'Anna Planas. El segell torna a ser Juan Palomo Records.
Portada de "La Nit"

Les sessions d'enregistrament s'han perpetrat al hórreo d'Os Vilares, (La Nit, Green In Blue, Dijous Sant, Septimània),

Hórreo en Os Vilares

Granero a les Vilares

en la Igrexa de Santa Maria de Valonga (Marina, Les Escales, Urbanites, T30) i en la sagristia de la Igrexa de Sant Ramon, en Penamazada (Poble Sec, Rabassada).

Igrexa de Santa María de Valonga. Igrexa de San Ramón de Penamazada

Església de Santa Maria de Valonga. Església de Sant Ramon Penamazada

Ambdues Igrexas per cortesia del del rector del monestir de Meira, Don Miguel Asorey.

Sacristía de la igrexa de San Ramón, en Penamazada

Sagristia de la igrexa de Sant Ramon, en Penamazada


Sobre l’obra de teatre “Un dia d’aquests”
Un dia d’aquests és un mosaic de narracions de cinc autors diferents sobre les darreres dècades de la ciutat de Barcelona. Avui, seríem capaços de reconèixer la Barcelona de 1970? Els personatges d’aquest espectacle ens acosten vivències anònimes, personals, que arriben fins a nosaltres vívides i emocionants per reconèixer la nostra història més recent.
“Als 70 comença l’època que hem viscut, nosaltres i els espectadors. Jo al meu text intento dir que ara comença una altra transició”?Eduardo Mendoza.
Tots els textos comparteixen “històries realistes, identificables, amb una combinació de poesia i ironia, i desprenen una mirada cap a aquesta ciutat que l’espectador acostumat a veure teatre no només d’entreteniment reconeixerà”?Pep Tosar.

L’EQUIP ARTÍSTIC
Ens hem envoltat en aquesta ocasió d’un equip artístic excepcional, professionals amb els quals compartim la certesa que és el moment de fer una petita aturada per reflexionar sobre la societat que estem construint:
Autors (textos originals): Eduardo Mendoza, Miquel de Palol, Julio Walovits, Flavia Company, Monika Zgustova
Directors: Rosa Novell, Xavier Albertí, Eduard Fernández, Jaume Mallofré, Evelyn Arévalo, Adrià Aubert
Repartiment: Chisco Amado, Belen Bouso, Víctor Pi, Cesca Piñón, Mireia Sanmartín, Manel Sans, Assun Planas, Arnau Vilardebo
Música original: Jordi Gaspar
Coordinació: Pep Tosar

L’ESTRENA
Un dia d’aquests s’estrenarà el mes d’octubre al remodelat Círcol Maldà , on podreu gaudir del nou pati de butaques de la sala!


Sobre la música “La Nit”

La gestació d'aquesta música va començar el dia en què els autors de les cinc històries van llegir per als altres cada un dels llibrets. Cinc històries diferents però sens dubte connectades. I la sensació de viure un moment únic, en què l'autor, ja reconciliat amb l'obra escrita, la defensava amb passió ... quin paral · lelisme amb el compositor! No és el moment d'avançar el contingut de les històries, però si es pot dir que tot i ser d'autors diferents sembla que una prepari a l'altra successivament. L'última història, escrita per Eduardo Mendoza, pinta nostres dies de crisi en el dia a dia d'uns artistes ...

De tota aquesta vivència i de la pròpia història personal surten aquestes músiques.

“La Nit” evoca el mar i la platja a la nit, on es barreja el somni amb els records i on no tot té explicació.
“Marina” és una història que es repeteix encara que cada vegada sembla la primera vegada, al final es perd i només queda la mar.
“Green In Blue” Apuntant als personatges de “Addictes per Barcelona”, de Flavia Company, i després de fer una connexió amb la història de Bill Evans, que va compondre “Blue In Green”.
“Les Escales” És una música inspirada en la història de Julio Walovits, que passa en les escales d'un edifici pretesament modernista.
“Dijous Sant” És el diàleg d'un addicte, que es dóna raons i arguments per seguir o no seguir, dins d'un univers sòrdid, de realitats dures i tallants com ganivets.
“Poble Sec” És una música per a la ciutat, de nit amb gent al carrer i la nit segueix aquí evocant somnis i records, barrejats.
“Rabassada” És una excursió amb moto per la carretera de la Rabassada, quan no calia portar casc ...
“Septimània” i “Turó de La Peira” són parts de Barcelona en què he viscut coses.
“Urbanites” i “T30” són músiques relacionades amb el final de Gaudí, atropellat per un tramvia de la línia 30 a la cruïlla Gran Via amb Girona.