BIO

==> Descarregar CV 2011: {Anglès} {Espanyol} {Català} ==> Fotos: {CB-1} {CB-2} {Ab-1} {Ab-2}

El músic, baixista i compositor Jordi Gaspar, nascut a 1960 i format a l'escola jazzística, ha anat consolidant el seu caràcter eclèctic en estils com la música de cantautor, el folklore mediterrani, el flamenc, la copla i el jazz.

Seminari Gary Burton 1985, amb Salvador Font

jam session amb John Abercrombie & David Xirgu

jam session amb John Abercrombie & David Xirgu

Així, dins del jazz, ha compartit escenari amb personalitats rellevants com John Abercrombie, Bob Moses, Mulgrew Miller, Gary Burton, Dave Liebman, Victor Feldman, Jordi Bonell, Iñaki Salvador, Dave Schnitter, Billy Hart, Perico Sambeat, Jorge Rossy, Jeff Ballard o Vince Mendoza. Entre el 87 i el 92 ha format la secció rítmica de la Big Band del Taller de Músics juntament amb el pianista Tete Montoliu I el bateria David Xirgu.

Entre el 89 i el 95 ha compartit projecte amb el reconegut “Lluis Vidal Trío”, amb actuacions en festivals de jazz a Colonia, Berna, Beijing, Montpellier, Paris, Gratz, Den Haag, Malmö, etc.

Con Serrat, 1990 Buenos Aires, Luna Park

Amb Serrat, 1990 Buenos Aires, Luna Park

En la faceta d'acompanyant ha col.laborat amb una llarga llista d'artistes a la televisió i / o gires com Joan Manuel Serrat, Rumba 3, Lucho Gatica, Renato Carossone, etc.

Al 94 inicia la seva col.laboració amb Maria del Mar Bonet, icona de la música mediterrània, que ha facilitat la coincidència amb músics com Feliu Gasull, Javier Más, Dimitri Psonis i , de tant en tant, projectes multiculturals amb Ensemble Traditional de Tunis, Zulfu Omar Livanelli, La Cham Ensemble de Damasco, Abdelijalil Koksi o Hossam Ramzy.

Al 2004 comença la seva romanç amb la cobla en compartir el projecte “Romance de Valentía” amb Martirio i Miguel Poveda.

Al 2007 son remarcables la presentació del espectacle “Treballs i dies” de Maria Del Mar Bonet i Miguel Poveda al Metropolitan de Nova York, , la participació al tour de

Javier Más, Ferran Savall, Mario Más, Jordi Gaspar en l'Abbaie de Fontfroide, 2007

Javier Més, Ferran Savall, Mario Més, Jordi Gaspar a l'Abbaie de Fontfreda, 2007

els músics dels Rolling Stones, amb adaptacions al jazz de la seva música per Tim Ries (el saxofonista), la participació al Festival “Musique et Histoire”, a l’Abbaye de Fontfroide

Noviembre 2007, llegada al aeropuerto de Tokyo

Novembre 2007, arribar a l'aeroport de Tòquio

El 2007 comença una important col.laboració amb el músic Andreu Jacob en la qual, a part d'altres produccions per a tercers, es cuina i es produeix el disc BLOW (Almoukri Records-2010)

El 2008 neix el trio SPEAK TRES, col.laboració amb l'harmonicista Matthias Broede i el bateria Roberto Faenzi.

El 2009 produeix el seu primer treball en solitari, AKIXÍ. És un recull de músiques compostes i interpretades a la guitarra baixa acústica, fruit del treball dels dos últims anys.

“AKIXÍ”, Baix debut en solitari, de Jordi Gaspar, 2009.

Totes les peces són composicions pròpies excepte Arabesque (Debussy), i la Cançó per Bubu (Jordi Bonell). Es presenta a Barcelona, al Círcol Maldà, en format de duo amb el mateix Bonell tenint molt bon a acollida. I dóna peu a un nou projecte en trio incorporant al percussionista Roger Blavia.

Al 2010 cal destacar la participació en l'espectacle XX Aniversari de la CND & Nacho Duato, a Madrid i Holanda; el disc "A Tiempo"Amb Rosario La Tremendita, les col · laboracions amb Alfonso Vilallonga, i l'espectacle de música i poesia "Bitllet d’anada a Albània", posant música a poemes d'autors albanesos recitats per l'actriu Mònica Van Campen.

Al 2011 i en col.laboració amb Mònica Van Campen engeguen el projecte “Una Música De Cavalls Negres”, poesia i musica, a partir del texts de “La Tempesta”, de Albert Roig. Continua endavant el projecte a trio amb en Jordi Bonell i Roger Blavia, i les col.laboracions en els projectes de Ferran Savall, Raynald Colom, Rosario La Tremendita, Sergi Sirvent i María Del Mar Bonet entre d'altres.

Després d'obtenir Albert Roig el premi "Jocs Florals de Barcelona 2011", munten junts la versió ampliada de "Una Música De Cavalls Negres"; per la qual Gaspar compon les cançons que canten María Del Mar Bonet, Ferran Savall i Laia Cagigal; completant el repartiment les actrius Sílvia Bel i Mònica Van Campen. Presenten l'espectacle amb gran acceptació en La Pedrera, dins el Festival De Poesía de Barcelona 2012.

“GEMINI, Jordi Gaspar – Jordi Bonell – Roger Blàvia, Quadrant Records 2012″

Al 2012 produeix el disc GEMINI (Quadrant Records 2012), composicions de Jordi Bonell i Jordi Gaspar interpretades a trio amb el percussionista Roger Blàvia i amb la participació de Ferran Savall i Raynald Colom. I és rellevant la gravació del disc Inferències amb l'octet Octopussy Cats de Sergi Sirvent (Freshsound 2012).

I la composició de la música per l'obra de teatre "Un dia d’aquests", obra que conforma l'últim treball en solitari, La Nit.

“LA NIT, Jordi Gaspar – Bass Guitar solo songs, Juan Palomo Records 2012″


Comentarios

BIO — 3 comentarios

  1. Your own artical is really so simple yet retains a few elegance and even elegance. As well as thinking about the options as well as customization you have enabled, I know it may attract a lot of bloggers. Its very commendable that you’d wish to allow usa, the people, to train on a wide providing of styles for the weblogs. Keep these people coming!

Deja un comentario